ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΛΙΣΣΟΣ

H Κατασκευαστική ΙΛΙΣΣΟΣ Α.Τ.Ε με έτος ίδρυσης το 1988 δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση ατομικών, ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών. Ωστόσο, η επιτυχημένη πολυετή πορεία της βρίσκει τις ρίζες της στον προηγούμενο αιώνα. Ήταν το 1895 όταν ο ιδρυτής Λουκάς Σταματίου του Αποστόλου ξεκίνησε τη δράση της ατομικής εταιρείας με οικοδομικά έργα, υλοποιώντας κτιριακές κατασκευές όπως τους πέτρινους σιδηροδρομικούς σταθμούς από το Λουτράκι έως την Αρχαία Ολυμπία. Τη δράση του συνέχισε με επισκευές και αναστηλώσεις παραδοσιακών κατοικιών στην παλαιά πόλη των Αθηνών.

Διάδοχος του υπήρξε ο Γεώργιος Σταματίου του Λουκά που το 1954 ανέλαβε την εκτέλεση στρατιωτικών και δημοτικών κτιριακών κατασκευών και μικρών οδοποιητικών έργων στο Δήμο Αθηναίων. Το 1963 συνιστά ετερόρρυθμο εταιρεία αναλαμβάνοντας την υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων, σηματοδοτώντας έτσι τη δυναμική έναρξη της δραστηριότητας του στον τομέα των κατασκευών.

Το 1968 γίνεται σύσταση ομόρρυθμης εταιρείας και ο Δημήτριος Σταματίου του Γεωργίου επεκτείνει την επιχειρηματική της δράση εκτελώντας την κατασκευή Ιερών Ναών. Σε συνεργασία με τον αδερφό του Λουκά Σταματίου δημιουργούν το 1978 ομόρρυθμο εταιρεία και αναλαμβάνουν κτιριακές κατασκευές τόσο μόνοι τους όσο και με τον πατέρα τους, αλλά και μέσω της ομόρρυθμης εταιρείας.

Το 1987 αποτελεί ορόσημο στην εγκαθίδρυση της ισχυρής παρουσίας της οικογένειας Σταματίου στον τομέα των κατασκευών καθώς όλες οι παραπάνω εταιρείες επαναπροσδιορίζουν τη σύσταση τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Συγχωνεύονται ώστε να δημιουργήσουν την τελική μορφή της “Κατασκευαστική ΙΛΙΣΣΟΣ Α.Τ.Ε”, η οποία πλέον συγκεντρώνει το σύνολο των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία σήμερα  έχει την έδρα της στην οδό Καλλιρρόης 70-72, τ.κ 11741 στο Κουκάκι. Είναι κάτοχος 4ής τάξης εργοληπτικού πτυχίου βάσει του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, με το οποίο μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου σύμφωνα με το νόμο 2940/2001. Η κατάταξη της στις κατηγορίες του πτυχίου καθορίζεται ως εξής:

  1. ΟΔΟΠΟΙΙΑ                                             4 Τάξη
  2. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ                                        4 Τάξη
  3. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ                 4 Τάξη
  4. ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ                                            3 Τάξη
  5. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ               2 Τάξη
  6. ΛΙΜΕΝΙΚΑ                                              1 Τάξη

Με κινητήριο δύναμη τους εργαζομένους της, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται με την ίδια δημιουργικότητα και αφοσίωση όπως στην έναρξη της λειτουργίας της. Είναι αναγνωρισμένη στον κατασκευαστικό κλάδο τόσο για το κύρος και την αξιοπιστία της, αλλά κυρίως για την ευελιξία και την ικανότητα εκτέλεσης έργων με ασφάλεια, εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

sign

Pampered your brand with this beautiful theme just for $69  BUY ON THEMEFOREST